onsdag 24 oktober 2012

10 fakta om mig själv

1. Ibland när jag kör bil kan jag plötsligt från ingenstans tänka "Nejmen! Det här kan ju inte jag!" och få panik.

2. Jag älskar att äta. Potatisgratäng är det godaste jag vet. Jag får aldrig nog.

3. Jag har någon form av social fobi. Jag tycker att människor är läskiga, jag kan få panikångestattacker om jag hamnar mitt i en folksamling, och blir tyst och tråkig om jag hamnar i ett sällskap där jag inte känner mig helt bekväm (vilket jag väldigt sällan gör om jag inte råkar totalklicka med personen/personerna i fråga).

4. På gymnasiet var jag helt säker på att jag ville bli ljustekniker. Jag gick en kurs i ljus-och ljudteknik och hade min praktik hos Östgötateaterns ljusmästare och trivdes så himla bra. Sedan insåg jag hur obehagligt det var att stå på 10-metersstegar och rigga de förbannade lamporna, och då började jag sakta men säkert ge upp den drömmen.

5. När jag lyssnar på musik så lyssnar jag nästan alltid på spellistor på shuffle. Jag brukar se det som att VARFÖR ska jag lyssna på hela album där vissa låtar oftast är svagare än andra, när jag istället kan plocka ihop de allra bästa låtarna från varje album till en godispåse där jag vet att jag tycker om varenda liten bit? (Fast ibland hittar man ju de där klockrena albumen som man bara vill lyssna på från början till slut, om och om igen, och då är det fantastiskt. Men det händer mer sällan).

6. Jag tvättar bara mitt hår ca en gång i veckan. De flesta tror mig inte när jag säger det, för det ser nästan aldrig smutsigt ut. (Och mitt hår har aldrig mått så bra som det har gjort sedan jag började med det!)

7. Jag har en tendens att låta människor trampa på mig alldeles för länge innan jag till slut säger ifrån.

8. Jag gråter när jag egentligen är arg.

9. Ibland känner jag ett nästan tvångsmässigt behov av att föra alla mina konversationer (särskilt sms) i form av låttextrader. Sedan hejdar jag mig oftast i sista stund, dels för att jag känner mig töntig och dels för att folk i allmänhet inte skulle förstå mig.

10. Jag har blivit mycket bättre på att tycka om mig själv de senaste åren, men trots detta så har jag fortfarande en tendens att fly fältet så fort jag skymtar min spegelbild.

1 kommentar:

Fifi sa...

Tänker likadant när jag kör bil och då blir det genast läskigt. Och gråter när ajg är arg. hatar det, vill ju vara arg och skrika och skälla, inte gråta.