söndag 21 augusti 2011

Chasing cars

Jag stör mig på folk i allmänhet och folk som kör bil i synnerhet. Varförvarförvarför har ni så fruktansvärt bråttom? Varförvarförvarför måste ni göra helt sinnessjuka omkörningar trots att en annan kör helt enligt hastighetsbestämmelserna? Okej om jag hade kört i 70 på en 90-väg, då kan jag förstå om ni tycker att det går lite långsamt. Men när jag snarare kör i 92 på samma 90-väg? Varför? Vad är det som är så viktigt att hinna fram till, så viktigt att ni måste ta de enorma riskerna ni tar vid en olämplig omkörning?

Jag vet inte om ni har tänkt på det, men det sitter faktiskt människor i bilarna ni kör om och i bilarna ni möter. Det är inte bara plåtburkar på hjul. I vår bil satt min 10 månader gamla son och skrattade åt sin pappas tokigheter i baksätet, när någon tyckte att det var en bra idé att göra en omkörning. En sådan galen omkörning att jag var tvungen att bromsa för att det inte skulle bli en seriekrock med mötande trafik. Jag blir kallsvettig av att tänka på att min son hade kunnat sluta skratta där och då.

Jag kanske är lite präktig av mig. Fröken Jag-Håller-Minsann-Alltid-På-Hastighetsbestämmelserna. Men det gör jag inte enbart för att slippa böter - jag gör det också för att jag aldrig skulle kunna överleva att ha ett dött barn på mitt samvete. Så... Hur tänker ni? Vad är det som är så viktigt att hinna fram till?

-

Hursomhelst. Norrköping var fint men kaotiskt och jag hann inte hälften av allt jag ville hinna med. Men jag fick i alla fall umgås med fina familjen, och det var ju faktiskt det viktigaste.

Vide med sin morfar.

Vide på promenad med mormor och morfar.


Nu: sen middag, Grey's anatomy, lite godis och sedan välbehövlig sömn. Finfint.

8 kommentarer:

Catharina sa...

Fredrik Backman skrev hjärtskärande om det där med bilkörningen här: http://fredrik.cafe.se/personligt-meddelande-2/

jos sa...

Håller med dig, förstår inte folk vad som kan hända? Jag håller också alltid hastigheten, även om vägen är tom i övrigt. Tänker att dom finns ju av en anledning..

lina sa...

sv: om man vill något väldigt mycket är det klart att det går. jag menar, om vi klarat två år av halvmotiverat studerande är det klart att vi klarar av att göra något som vi brinner för. även om det blir stressigt och krävande. att ha ett mål är det viktigaste! puss

Anonym sa...

ja gud, det är helt sjukt vad folk kör ibland... tyvärr är jag även gift med en relativt hetsig bilförare, får hela tiden säga till honom att ta det lugnt i trafiken. lagom är bäst :)

tack för superfina kommentaren :) kram

Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa sa...

Gillar ju dig :)
kramis

Anja sa...

Oh ja, blir förvånad ibland när jag tänker på hur folk beter sig. Men det är ingenting jämfört med Sicilien. Visst att de kör galet, det visste man ju, men vissa låter t o m små barn stå upp i framsätet, utan bälte öht. En oansvarig pappa fick sig bra mkt skäll av vår taxichaffis där. Helt befogat!

Ang Popaganda så ska jag inte gå. Åldergräns 13 är lite nja, lite för många packade fjortisar + att jag flyttar på måndag och packar o flyttstädar i helgen. Men det vore kul att gå dit bara för att festivala med dig! Kanske ngn konsert längre fram???

Fifi sa...

Håller med dig, det är helt vansinnigt hur snabbt folk kör. Jag fattade nog inte det förrän jag tog körkort, då upptäckte jag att jag blev omkörd av stressade bilister precis hela tiden, trots att jag höll rätt hastighet.

Det är så kul med alla fina bloggare man får kontakt med, men trist att alla bor så utspritt över landet!

Tess sa...

Jag håller verkligen med dig! En gång i vintras när det var mörkt och halt så ville en bilist förbi mig. Jag vägrade åka ut i vägrenen eftersom det, som sagt, var mörkt och halt. Då blandade hen mig med helljusen och tvingade ut mig i vägrenen!!!! Med mig i bilen var min då 6-månaders son :-<