måndag 23 maj 2011

Sandra Slutar Socker

Nej hörrni. Jag har egentligen inte brytt mig nämnvärt om det här med vikten sedan Vide kom till världen. Jag har minst sagt haft annat att tänka på, och i början gick det ju liksom bra ändå.

Men efter att jag slutade amma så har jag faktiskt tvingats inse att det kanske inte är en fantastisk idé att sitta i soffan och trycka i sig onyttigheter varje dag. Inte så mycket för viktens skull, för den skiter jag egentligen fortfarande fullständigt i. Jag är normalviktig och har egentligen inget behov av att gå ner. Nej, det jag börjar inse är att jag har blivit ruskigt sockerberoende. Och det skrämmer mig, för det är svårare än jag någonsin kunnat tänka mig att sluta. Och dessutom är det verkligen inget jag vill överföra till min son. Alltså sätter jag stopp, här och nu.

Det ska inte bli någon vikthets, jag tänker inte vara nitisk, träna överdrivet mycket eller följa någon diet. Jag ska bara försöka dra ner på sockret i veckorna. Bli kvitt mitt värsta beroende så att inte Vide tar efter det. That's it.

Nu har jag skrivit det här. Så nu kan jag ju omöjligt ge upp. Det vore ju bara pinsamt.

4 kommentarer:

Emeli / lovely chaos sa...

:) Ja nu har du våra ögon på dig!
Jag är nog också sockerberoende. Tänker lite att nästan alla är det. För vem blir inte sockersugen efter maten eller någon gång på eftermiddagen? Eller jo, min man. Han blir aldrig sugen på sött. Blir galen på honom. Så himla orättvist.

Fifi sa...

Jag borde också köra en sockerdetox, inte pga vikthets, utan pga att jag inte gillar att jag är så beroende.

Men hur sjukt är det inte att lille Vide inte skulle kunna ha blommigt? Och håller med dig; pojkar får hellre vara fjolliga än macho! Men det är så stört att indelningen i manligt/kvinnligt börjar så tidigt. Kan de inte få vara BARN?

Anja sa...

Jag drömde om din blogg inatt! Tydligen hade du skrivit en massa inlägg som jag hade missat. Det var total panik för jag skulle hinna läsa alla innan jag skulle iväg hemifrån. Var faktiskt lite osäker på om det verkligen var en massa nya inlägg här när jag vaknade i morse, haha.

Jag såg det du skrev om Vides blommiga hatt. Jeeeesus säger jag bara! Folk behöver tagga ner lite. Men det är väl det här att man måste sätta alla i fack. Det blir jobbigt när man inte riktigt vet. Och när det inte är "normalt" (mitt hatord btw).

alfamamma sa...

Jag ska också sluta med socker. "Måste bara" först. Nej, men ärligt. Coca Cola blev verkligen min nya drog som gravid. Dricker det numera bara på helgen.