lördag 28 maj 2011

Take these broken wings and learn to fly

Jag har lite svårt för det här med barndop, upptäckte jag idag. Jag har alltid tyckt att det har varit en fin tradition, men när jag satt och lyssnade på vad prästen egentligen sa till mina små systerdöttrar idag blev jag förskräckt. Renas från synd? Befrias från mörkrets krafter? Varför skulle en liten bebis behöva renas från synd? Vaddå för synd? Nej fy.

Men om man bortser från själva andemeningen så var det en fin tillställning. Pappa och syster framförde Beatles Blackbird och syster framförde också en egenkomponerad låt till småflickorna som jag bara inte kunde låta bli att gråta till. Tänk att allt blev så bra till slut, trots att den där decemberdagen förra året fick oss alla att tro det värsta. Tänk att alla tre kom hem.


Jag och Aina.

När vi skulle åka hem tog vi den sedvanliga vändan in på Pocket Shop. (Jag vet, jag måste sluta köpa pocketböcker hela tiden, jag hinner ju aldrig läsa dem längre. Men jag kunde inte låta bli). Det blev 3 böcker:
  • Louise Boije af Gennäs - Högre än alla himlar
  • Beate Grimsrud - En dåre fri
  • John Ajvide Lindqvist - Lilla stjärna
Enbart svenska författare idag. Heja!

4 kommentarer:

Emelie sa...

Gillar verkligen typsnittet på dina rubriker! Vad heter den?
/Emelie

Emelie sa...

Sv: Tack för snabbt svar! Letar som en tok efter snygga typsnitt till en tatuering som jag håller på att designa. "Calligraffiti" skulle passa kanon då den ser handskriven ut :). Gillar även "Just the way you are"!

Elvira sa...

Åh, nu har jag den låten i huvudet. Men vad fint att de framförde den!

Emeli / lovely chaos sa...

Nä, bebisar borde väl vara de mest syndfria små varelser som finns.
Men det är alltid kul att få tillfälle att fira och ha kalas :)