måndag 7 november 2011

Tell me why I don't like Mondays

Jag är egentligen inte en arg människa. Inte heller har jag egentligen några som helst samarbetssvårigheter. Men idag gick något lite överstyr och jag blev så arg att jag kokade, för att sedan brista ut i ett uppgivet gapskratt. Det finns faktiskt gränser för vad jag kan stå ut med när det gäller andra människor.

Lyckligtvis blev den här dagen ganska fin ändå. Jag tog en sväng på stan och hittade fina randiga vantar till både mig och Vide, små söta lila Videtofflor, och - hör och häpna - jag ramlade visst in på bokhandeln och köpte några pocketböcker också. (Det var faktiskt längesedan sist! Jag lovar!)- I närheten av solen av Hanna Wallsten
- Gåvan av Cecilia Ahern
- Det är så logiskt, alla fattar utom du av Lisa Bjärbo
- Som om av Ulrika Kärnborg

Har dessutom bevittnat hur min älskade lilla pyjamaspojke dansat runt, steppat och gjort piruetter på bästa Fred Astaire-manér (den lilla 1-åringen har en lovande karriär inom showbiz framför sig må jag säga) OCH nu har jag precis satt i mig en bit av Jespers kyckling-fetaost-oliv-paj som var helt gudomligt god.
Jamen ni hör ju. Vem kan fortsätta vara arg efter en sådan dag liksom?

8 kommentarer:

Fifi sa...

Jag kunde bli fly förbannad under gruppdiskutionerna när jag pluggade. "Alla arbetslösa ungdomar är lata", "invandrare som har märkeskläder bidragsfuskar" osv. Man ba' vad kul att ni ska bli socionomer!

syster liten sa...

Ja du, det inte många gruppdiskussioner där jag har fått några aha-upplevelser med mig. Mest har jag suttit och önskat att tiden ska gå. Vi hade t.ex. en person som jämförde ALLT och då menar jag precis allt med när hon jobbade som hästskötare. Ok, hästar är också liv men jag kan inte riktigt jämföra dem med människor. Sorry! En annan gjorde sig osams med allt och alla. Jag bet ihop i nästan 3 år. Men i sista terminen brast det. Och f-n vad skönt det kändes.

Lissie sa...

"Det är så logiskt alla fattar utom du" är jättebra! Bara så att du vet :)

Ang din fråga. Man har bara platsgaranti om man tar studieuppehåll för att man är sjuk (och har läkarintyg på det) eller, som i ditt fall, är gravid. Möjligtvis att det är något mer som ger platsgaranti, kommer inte ihåg... Men om man tar studieuppehåll för att man vill jobba, plugga nåt annat, resa, ligga under täcket...så har man inte platsgaranti. Jag vet inte om det är olika på olika högskolor men såhär är det för oss (tro mig, jag och syon har diskuterat detta om och om och om igen, nu funderar jag på att skicka ett snyftbrev till programansvarige, det lär väl inte skada?) Åh, strul.

Kram

jos sa...

Vad skönt att dagen artade sig! Jag minns en gång när jag blev sådär vansinnigt arg när jag pluggade, en kille i gruppen som betedde sig som jag vet inte vad. Och så hade han mage att läxa upp mig! Sen när jag kom hem slog det över åt andra hållet och så bara grät jag (i 6 timmar för att jag kände mig så kränkt). Bör kanske tilläggas att jag var rätt nygravid ;)

Fröken Öquist sa...

Hej. Såg att du länkat till mig så jag kikade in på din blogg. Vilka härliga boktips i ditt senaste inlägg. Gillar det jag ser och läser. Länkar genast tillbaka :)

killmamman sa...

den där dansen lät ju underbar :)

tack för peppen!

Emeli sa...

...och sen vill jag ha ett gä'ng recensioner.
Tack på förhand :)
<3

Josefine sa...

Mycket bra initiativ att köpa böcker. Det ångrar man aldrig. Bortsett från en gång när jag i ett anfall av hjärnsläpp köpte en bok av David Eberhard. Den ska jag ritualbränna en dag när jag har tråkigt. Dock att jag bara betalde typ fem spänn för den.